Impact

Social Capital, jong en ambitieus

Met Baankans! gaan wij op zoek naar ieders talenten en dromen en zoeken daar een passende werkgever bij. Buurtorganisaties en lokale sociale ondernemers, waarvan de meeste in Den Haag Zuidwest, hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk stadsgenoten met een langdurige uitkering weer perspectief te geven op een baan en een opleiding. Social Capital is een van de sociale ondernemers die aangesloten is bij Baankans!. Wij stelden hen een aantal vragen.

Wie zijn jullie en wat doet Social Capital?
Social Capital is een jong en ambitieus bedrijf, ontstaan vanuit een gedeelde visie van HEINEKEN Nederland en twee elkaar aanvullende sociale ondernemingen: Happy Tosti en Milieuwerk. Het is onze gezamenlijke ambitie om op een vernieuwende wijze bij te dragen aan een inclusieve arbeidsmarkt door mensen met een zichtbare of onzichtbare arbeidsbeperking aan een leuke betaalde baan te helpen. Met in Den Haag eigen Hubs als Lekker Brood, Juni Lekkernijen, Amare Horeca en Happy Tosti creëren we een trainingslocatie waar we medewerkers werknemersvaardigheden leren, kijken naar hun belastbaarheid en wat voor werk ze leuk vinden om te doen, waar ze goed in zijn.

We staan voor ontwikkeling en duurzaamheid!

Door middel van detachering of social outsourcing, helpen we ze uiteindelijke verder richting de reguliere arbeidsmarkt. Middels jobcoaching blijven we betrokken en creëren we een circulair arbeidsproces om ervoor te zorgen dat ook wanneer het even minder gaat, mensen gewoon aan het werk kunnen blijven en eventueel terug kunnen vallen op een van onze Hub locaties. We staan voor ontwikkeling en duurzaamheid!

Wat is jullie belangrijkste drijfveer om mee te doen aan Baankans?
Verbinden werkt! Wij geloven dat er nog heel veel mensen zijn die willen werken, maar niet precies weten waar en bij wie ze hiervoor moeten zijn. Daarbij kan het door de hoeveelheid administratie, contactpersonen en regels het mensen soms ingewikkeld gemaakt worden. Zodoende hopen we via Baankans krachten te bundelen, verbinding te maken met buurtorganisaties en andere sociaal ondernemers waardoor we mensen sneller bereiken en ze de hulp of inzichten kunnen bieden die ze nodig hebben om een leuke betaalde baan te vinden.

Wat wil je bereiken met jullie deelname aan Baankans?
We hopen dat door onze deelname aan Baankans, we mensen kunnen geruststellen dat werk vinden ook makkelijk kan zijn. Dat kennismakingsgesprekken ook leuk kunnen zijn en dat er ook meegedacht kan worden in wat wel kan, in plaats van wat niet kan. We handelen primair sociaal, luisteren naar de deelnemer en zoeken voor hem/haar naar passende en leuke betaalde banen in de hospitality branche. Via een detacherings- of social outsourcingsconstructie in combinatie met jobcoaching willen we heel veel mensen helpen aan duurzaam en leuk werk!

Als je doet wat je leuk vindt, komt de rest vanzelf =).


Wat betekent sociaal ondernemen voor jullie?
Voor iedereen die wilt werken, is er een leuke betaalde baan! Wij geloven dat gemotiveerde mensen, ook zonder enige ervaring of kennis over de hospitality branche, een toegevoegde waarde kunnen zijn voor een organisatie. Samen met onze jobcoaches laten we geïnteresseerde werkgevers zien dat met kleine aanpassingen of de juiste begeleiding ook zij bijzondere mensen kunnen laten deelnemen aan de reguliere arbeidsmarkt. Want als je doet wat je leuk vind, komt de rest vanzelf :).

Voor meer informatie over Social Capital: www.socialcapital.nl.