Social Impact Lab 2023

Het Social Impact Lab

Het Social Impact Lab is dé Haagse versnellingstafel voor sociaal ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap. De gemeente en Social Club Den Haag werken in dit programma nauw samen om sociaal ondernemers die willen opschalen te helpen met een succesvolle vestiging in Den Haag.

Veel sociaal ondernemers geholpen

Dit jaar is alweer de 10e editie van de versnellingstafel. Eerder hebben onder andere Stichting Werken op Maat (SWOM), Wholy Greens, DAAT, Rechtstreex en I-did deelgenomen. Michiel Dekker, directeur van I-Did: “Het Social Impact Lab heeft ons snel een groot netwerk gebracht, dat scheelde heel veel kopjes koffie drinken. Hierdoor is het proces om ons in Den Haag te vestigen enorm versneld!”

Haags vestigingsklimaat

Den Haag heeft een actieve community van sociaal ondernemers. De gemeente wil sociaal ondernemen stimuleren en professionaliseren. Op het gebied van duurzaamheid, en om werk- en opleidingskansen te bieden aan mensen die moeilijk zelf een baan kunnen vinden. De gemeente stimuleert sociaal ondernemen op verschillende manieren:

  • Social Club Den Haag adviseert over sociaal ondernemerschap. Zij organiseert bijvoorbeeld evenementen op dit gebied om kennis te vergroten. En om te netwerken. Ze hebben ook een helpdesk waar (toekomstige) sociaal ondernemers hun vragen kunnen stellen, en connecties met financiers en adviseurs.
  • Den Haag Werkt is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente. Den Haag Werkt helpt sociaal ondernemers met onder andere het stimuleren van inkoop bij sociaal ondernemers, het (bij hen) invullen van social return-verplichtingen en hen een actief mee te nemen in communicatie-uitingen.
  • Er zijn diverse vestigingsplekken mogelijk zoals The New Farm, een broeinest van sociaal ondernemers in Den Haag, Apollo of midden in de wijk.

Aanmelden voor het 10e Social Impact Lab

Ben jij de impact ondernemer die we zoeken? En maak je impact op circulariteit, werkgelegenheid of een ander impact goal dat belangrijk is voor Den Haag? Meld je dan uiterlijk op 4 oktober 2023 aan via sociaalondernemen@denhaag.nl. Voor de selectie van het Social Impact Lab is het belangrijk dat je organisatie uit meer dan 3FTE bestaat en dat je op meerdere gebieden vragen hebt, zoals financiering, huisvesting of samenwerkingspartners. Op 4 oktober nemen we de aanmeldingen door en laten we je weten of we je uitnodigen voor een intake in de week van 5 tot 13 oktober. Na de intakes selecteren we 4 impactondernemers om deel te nemen aan de versnellingstafel van het Social Impact Lab op 30 november a.s.

Sfeerimpressie 2022

Samen met ruim 50 experts zijn we in 2022 voor vier sociale ondernemingen TommyTomatoStichting Sur AtelierDe Clique, en The Colour Kitchen de hele middag aan de slag gegaan zodat ze een vliegende start in Den Haag kunnen maken. De ondernemers waren erg dankbaar voor de betrokken inzet van de vele experts. Prachtig om te zien dat we samen in zo’n korte tijd zo veel impact konden maken.

Bekijk hieronder de sfeerimpressie

En bekijk het online magazine van een eerdere editie van het Social Impact Lab.