Impact

maatschappelijk verantwoord koerieren in Den Haag

Cycloon Koeriers

Cycloon Post & Fietskoeriers is een maatschappelijk verantwoord, duurzaam fietskoeriersbedrijf. Naast de vestiging in Den Haag, blijft het bedrijf zich uitbreiden met vestigingen in dertig steden. Wat verklaart het succes van Cycloon? Raphael Nurmohamed, bedrijfsleider van Cycloon in Den Haag vertelt. “Als je de post door Cycloon Koeriers op laat halen, steun je daar een bedrijf mee met een belangrijke sociaal-maatschappelijke functie”, zegt Raphael. Cycloon heeft een breed scala aan personeel, onder wie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze bezorgen alles met de fiets. Want bijna alles kan met de fiets bezorgd worden, zo vinden ze bij Cycloon. Van brieven tot pakketjes, zij brengen het rond. Is een pakketje toch te groot? Dan bezorgen ze het met duurzame auto’s die op groengas rijden. In de verzending van post en pakketjes, neemt Cycloon het hele proces voor zijn rekening. “Denk aan sorteren, frankeren en verzendingen klaarmaken. Het zijn allemaal stappen die duurzaam gebeuren binnen ons bedrijf”, aldus Raphael.

Sociaal verantwoord en duurzaam
Voor Cycloon is verantwoord ondernemen een kernwaarde. Ook stelt het bedrijf zich sociaal maatschappelijk op door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.
Bij Cycloon werken bijvoorbeeld mensen met concentratieproblemen, autisme of fysieke klachten. Raphael geeft aan dat deze mensen bij Cycloon hard nodig zijn: “iedereen kan het vak leren. Bij ons is er een plekje voor iedereen”. Cycloon heeft een Online Academy opgezet om alle werknemers bij te scholen en biedt hen hier ook de nodige ondersteuning mee. In deze online school vinden de medewerkers meer informatie en verdiepingsstof om zichzelf te blijven ontwikkelen. De kwaliteit en ontwikkeling van de werknemers staan hierbij centraal. Met deze werkwijze kan een hele grote groep mensen, die normaal gesproken moeilijker aan een baan zou komen, geholpen worden.

Essentieel beroep in coronatijden
Komend jaar bestaat Cycloon twintig jaar. Wat was begonnen als een fietskoeriers bedrijf, is nu uitgegroeid tot een grote organisatie. Ook tijdens corona is deze groei merkbaar. Veel mensen zijn in deze periode immers afhankelijk geworden van dit essentiële beroep. Cycloon vervoert namelijk niet alleen brieven, maar ook medicijnen en coronatesten. Veel bedrijven verzenden in deze periode veel meer post dan normaal, wat voor Cycloon heeft geresulteerd in een flinke groei. Zeker in Den Haag. Dit filiaal is momenteel één van de drie grootste filialen van het land. Cycloon wil verder uitbreiden in Nederland, bijvoorbeeld in het zuidwesten van ons land. “Een mooi vooruitzicht”, volgens Raphael. Voor Den Haag zijn er ook nog plannen in het vizier. Meerdere vestigingen en het uitbreiden van bezorgmomenten naar de overdag, waar er nu nog vooral ‘s avonds bezorgd wordt. Met de snelle groei zijn ook steeds meer mensen nodig binnen het bedrijf. Van sorteerders tot hoogopgeleiden. Uiteindelijk hoopt Cycloon dezelfde impact in het westen te maken als in het oosten van het land.

Voor meer informatie over Cycloon koeriers:
https://cycloon.eu/vestigingen/den-haag