Kan ik begeleiding regelen voor werknemers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt?

Soms hebben werknemers, met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, intensievere begeleiding nodig om hun werkzaamheden uit te kunnen voeren. Voor deze werknemers kan een jobcoach uitkomst bieden. Met een individueel trainings- of inwerkprogramma helpt een jobcoach hen om zelfstandig te functioneren. 

Er zijn meerdere vormen van jobcoaching beschikbaar:

Interne jobcoach

Als werkgever kun je zelf iemand aanstellen als jobcoach. Dit kan bijvoorbeeld een collega op de werkvloer zijn. De jobcoach hoeft dus geen speciale kwalificaties te hebben. Voor het aanstellen van een jobcoach is subsidie van het UWV beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie, moet aan de volgende eisen worden voldaan:

  • De werknemer heeft door zijn ziekte of handicap ondersteuning nodig om het werk te kunnen doen.
  • De werknemer heeft een dienstverband van minimaal 6 maanden, voor minimaal 12 uur per week en verdient minimaal 35% van het minimumloon.
  • Binnen het bedrijf is een coach beschikbaar die de ondersteuning kan bieden.

Voor alle voorwaarden en het aanvragen van de subsidie kun je terecht op de website van het UWV.

Externe jobcoach

Je kunt ook kiezen voor een externe jobcoach. Dit is een jobcoach die voor een erkende organisatie werkt. Via het UWV kun je een externe jobcoach aanvragen.

Jobcoach via de gemeente

Tenslotte kun je ook een jobcoach regelen via het Werkgeversservicepunt. Neem hiervoor contact op met je persoonlijke accountmanager bij het WSP.