Businesscoach Sociaal Ondernemen

Ondernemen met een sociaal-maatschappelijke missie, of ‘sociaal ondernemen’, is voor steeds meer ondernemers een logische keuze.

De partners binnen de arbeidsmarktregio Haaglanden geloven dat sociaal ondernemerschap bijdraagt aan een inclusieve arbeidsmarkt. Zij zijn daarom in samenwerking met Social Club Den Haag een uniek project gestart: de Businesscoach Sociaal Ondernemen. Hiermee ondersteunen zij ondernemers die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een duurzame plek willen geven binnen hun onderneming. De businesscoach helpt deze ondernemers bij het professionaliseren en opschalen van hun onderneming om hiermee maatschappelijke impact mogelijk te maken.

Er zijn geen kosten verbonden aan de inzet van onze Businesscoach Sociaal Ondernemen.

Ruben Blanke

Businesscoach Sociaal Ondernemen

Dáárom sociaal ondernemen:

  • Het onderscheid uw bedrijf van anderen
  • Het spreekt klanten aan
  • Het maakt uw bedrijf duurzaam

Voor wie is het?

Voor bestaande Sociale Ondernemingen die als gevolg van Covid-19 uitgedaagd worden om hun business opnieuw neer te zetten en aan te passen aan de nieuwe wereld. Dit met als doel behoud en continuïteit van het bedrijf en daarmee de continuïteit van de arbeidsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor reguliere MKB ondernemingen die maatschappelijke impact willen gaan maken door mensen met een arbeidsbeperking of met afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven op duurzaam werk.

Voor Sociale Ondernemingen van buiten Den Haag die een vestiging in Den Haag/Haaglanden willen openen en die hierbij concrete ondersteuning nodig hebben van een lokaal team.

Voor Sociale Startups die een goed en haalbaar plan hebben, doch ondersteuning nodig hebben om dit plan te verfijnen en tot uitvoering te brengen.

Samen werken aan een inclusieve arbeidsmarkt

Aan de slag met de businesscoach sociaal ondernemen

Samen met de Businesscoach van Social Club Den Haag en een team van experts brengen we uw hulpvragen in kaart en stellen we een persoonlijk plan van aanpak op. Natuurlijk kunt u ook tijdens de uitvoering van het plan rekenen op onze expertise en ondersteuning. U kunt dus concreet aan de slag met uw ambities of uitdagingen! Er zijn geen kosten verbonden aan de inzet van onze Businesscoach Sociaal Ondernemen.

De Businesscoach Sociaal Ondernemen

De Businesscoach sociaal ondernemen is een project van de arbeidsregio Haaglanden waarmee we samen met de partners uit de regio en een team professionals het sociaal ondernemerschap stimuleren. De Businesscoach Sociaal Ondernemen is er voor alle MKB ondernemers die de ambitie hebben om (meer) mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt een plek te geven binnen hun organisatie. Dit kunnen starters zijn, bestaand MKB of sociale ondernemingen die bijvoorbeeld vanwege Covid-19 nieuwe uitdagingen ondervinden.

Het Team

Het team van experts bestaat uit ervaren professionals en (sociaal) ondernemers uit ons netwerk. Op basis van uw hulpvraag wordt er een expertteam voor u samengesteld. Met dit team gaat u in diverse sessies aan de slag met uw opgave.

Thema’s

Samen met de Businesscoach van Social Club Den Haag en een voor u geselecteerd team van experts brengen we uw hulpvragen in kaart en stellen we een persoonlijk plan van aanpak op. Op het gebied van concrete hulpvragen kunt aan o.a. denken aan het fiscaal juridisch optimaal inrichten van uw
onderneming; het professionaliseren van uw impactmeting; Het binnenhalen van groeikapitaal; het inrichten van uw administratieve organisatie of het professionaliseren van uw communicatie en branding.

Wat zijn de voorwaarden?

Er zijn geen voorwaarden verbonden aan de ondersteuning van de Businesscoach Sociaal Ondernemen enkel dat het resultaat van de ondersteuning duurzame plaatsing gaat realiseren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt of met een arbeidsbeperking.

Contact opnemen of aanmelden

Heeft u interesse in een kennismaking met de Businesscoach sociaal ondernemen om de mogelijkheden van sociaal ondernemen te bespreken?
Laat hieronder uw gegevens achter of stuur een email naar: businesscoach@socialclubdenhaag.nl