Nieuws

Sector Deal Sociaal Ondernemen

Vandaag heeft Social Club Den Haag als branche vertegenwoordiger van alle sociaal ondernemers in Den Haag de eerste Haagse sectordeal Sociaal Ondernemen ondertekend. Met deze sectordeal bekrachtigen de sociaal ondernemers, de Gemeente Den Haag en alle relevante stakeholders hoe zij in de komende jaren gaan samenwerken aan een inclusief Den Haag. Het gezamenlijke streven is om de sector verder te professionaliseren om hiermee nog meer duurzame banen te realiseren voor Hagenaars met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Samen willen we hiermee de koppositie van meest inclusieve stad in Nederland behouden en uitbouwen. 

Bart de Bart, voorzitter Social Club Den Haag: “In de afgelopen tien jaar is sociaal ondernemerschap in kleine stappen volwassen geworden. Daarom is het nu het juiste moment om de handen ineen te slaan om deze sector verder te laten groeien en vanuit een gezamenlijk beleid echte en duurzame banen te creëren.

Wij staan als sector voor een fatsoenlijke arbeidsmarkt, waar iedereen tot zijn recht komt. Een eerlijke arbeidsmarkt waar ook jouw partner, broer, zus of kinderen hun plek kunnen vinden. En een arbeidsmarkt die ook een beetje lief is, waarin meedoen centraal staat en waar het niet alleen om winst maken gaat.

Onze leden zijn praktijkvoorbeelden die laten zien dat het runnen van een gezond bedrijf, zwarte cijfers draaien en sociale impact maken hand in hand kunnen gaan. We zijn dan ook blij dat we vandaag met de ondertekening van deze sectordeal de vervolgstap hebben kunnen zetten in onze samenwerking met de gemeente Den Haag. Concreet kunnen we hiermee jaarlijks honderden Hagenaars aan een baan helpen en een plekje geven in onze stad” 

.