Nieuws

Social Club Den Haag ontvangt €50.000 cheque voor duurzaam impactfonds

Ter gelegenheid van haar 125-jarig bestaan heeft de Rabobank een gedenkwaardige stap gezet door een eenmalige extra bijdrage van €125.000 toe te wijzen aan de regio Den Haag. Dit bedrag is zorgvuldig verdeeld over zes duurzame projecten die niet alleen de lokale gemeenschap versterken, maar ook een wezenlijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze samenleving. Cruciaal hierbij zijn de sociale ondernemers, die een belangrijke rol spelen bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen in de stad. 

Harry Wientjes, directeur van de coöperatieve Rabobank, had de eer om de cheques te overhandigen. Hij benadrukte dat er vele indrukwekkende projecten waren voorgesteld, maar dat alleen die met de meest significante impact en langetermijneffecten geselecteerd zijn voor deze extra bijdrage. 

Tijdens de feestelijke uitreiking bij Amare mocht Ruben Blanke, algemeen directeur van de Social Club Den Haag, een cheque ter waarde van maar liefst €50.000 in ontvangst nemen. Deze bijdrage wordt gebruikt voor de oprichting van een Haagse Impact Coalitie. Hierin werken diverse partners samen om Haagse sociale ondernemingen te ondersteunen om nog meer impact te kunnen maken. Wij zijn uiteraard erg blij met deze donatie, omdat dit direct bijdraagt aan de ontwikkeling van werkplekken voor de meest kwetsbare inwoners van de stad. 

Want alleen samen maken we nog meer impact!  

Bij deze bijeenkomst waren ook enkele bekende sociale ondernemers uit ons eigen netwerk aanwezig. Stefan Baecke van Yespers Academy Den Haag en Hein Wijnen van Moerwijk Coöperatie Den Haag mochten eveneens een cheque in ontvangst nemen, wat hun bijdrage aan de gemeenschap eens te meer erkent.