Nieuws

Social Breakfast Club bij Juni Stadskantine

Vanochtend organiseerden we samen met Juni Stadskantine de allereerste Social Breakfast Club van dit jaar. Deze ochtend stond in het teken van het inspireren van elkaar over sociaal ondernemen. Uiteraard onder het genot van een heerlijk en vers ontbijt bereid door Juni Stadskantine.

Juni Stadskantine is een merk van Social Capital

Er kwamen ruim 25 sociale ondernemers samen om naar het bijzondere verhaal van Juni Stadskantine te luisteren. We spraken met Jobcoach Roos van Social Capital en medewerker Rick van Juni Stadskantine. Juni Stadskantine is een van de merken van Social Capital. Roos en Rick kennen elkaar goed, want Roos was ooit de jobcoach van Rick. Het was een van de allereerste personen die ze mocht begeleiden en ze hebben nog altijd een goede band. Onder andere vertelden ze over hun ervaringen met het begeleiden en werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wat hun werk zo bijzonder maakt.

Er is altijd een vangnet

Tussendoor kregen de aanwezige sociale ondernemers de ruimte voor het stellen van vragen, zoals wat gebeurt er als er iemand tussen zit die niet kan doorstromen? Kan zo iemand dan nog terugkomen? Volgens Roos is er bij Social Capital altijd een vangnet en zeker wanneer het niet goed gaat met iemand: “Wij kijken ernaar wat iemand nodig heeft en zetten het belang van de werknemer altijd bovenop.”, aldus Jobcoach Roos. In de praktijk zien ze bij Social Capital dat het vaak even duurt voor iemand volledig op zijn of haar plek is en dat dit meestal anders is dan waar de persoon in eerste instantie mee startte.

Al 3 jaar werkzaam bij Juni Stadskantine

Rick werkt nu zo’n 3 jaar bij Juni Stadskantine en hij heeft het erg naar zijn zin. Hij vindt dat er met hem wordt meegedacht en vertelt vol passie over hoe een werkdag eruit ziet. In de ochtend heeft hij altijd een gesprek met chefkok Bram over de invulling van de dag en de verwachtingen die er leven. Vervolgens worden de taken uitgedeeld, zodat iedereen weet wat er van hem of haar wordt verwacht. Rick staat elke dag wel voor een uitdaging en zoekt dit ook zelf bewust op, zo probeert hij altijd iets nieuws te leren, want daar krijgt hij energie van.

Duidelijke communicatie en verwachtingen

Om zijn werk goed te kunnen doen heeft Rick wel een aantal dingen nodig, zoals duidelijke communicatie. Zo vindt hij het fijn om te weten wat de uit te voeren taken zijn en wat er van hem verwacht wordt. Volgens Rick is werken bij Juni Stadskantine heel erg divers en krijg je veel mogelijkheden voor zelfontwikkeling. Er hangt een super leuke werksfeer en eens in de zoveel tijd verandert er wel eens wat en dat maakt het werk volgens hem ook afwisselend.

Tot slot gingen de sociale ondernemers nog in gesprek met elkaar. Er werden nieuwe contacten gemaakt, gegevens uitgewisseld en nieuwe ideeën opgedaan.

Bij deze willen we Social Capital en Juni Stadskantine ontzettend bedanken voor de gastvrijheid en de fijne samenwerking en in het bijzonder: Jaimy van Hassel, Roos Koen en Rick van der Meer.