Nieuws

Lancering platform Sociaal Ondernemen Haaglanden

Vandaag is er een nieuwe mijlpaal bereikt met de lancering van het www.sociaalondernemenhaaglanden.nl. Het doel van deze website is om het inkopen van producten en diensten bij sociale ondernemingen uit regio Haaglanden te bevorderen waardoor er nog meer impact gemaakt kan worden!   

De lancering was een feestelijke bijeenkomst bij De Prael Den Haag, waarbij inkopers van diverse gemeenten, (maatschappelijke) organisaties en sociale ondernemers elkaar konden ontmoeten. Het hoogtepunt was de matchmaking op basis van zes marktpleinen, waar sociale ondernemers hun producten en diensten presenteerden aan de inkopers. Daarna werd door Wethouder Werk, MKB en Participatie Nur Icar op de rode knop gedrukt voor de officiële lancering van de website. Als afsluiter was er een gezellige netwerkborrel.  

Sociaal ondernemers hebben als belangrijkste missie dat er voor iedereen een geschikte plek is om aan het werk te gaan. Om dit mogelijk te maken zetten sociaal ondernemers de winst van hun bedrijf in om deze missie mogelijk te maken. Als je dus producten of diensten inkoopt bij een sociale onderneming draag je direct bij aan een inclusieve arbeidsmarkt. 

Sociaal ondernemen Haaglanden is speciaal ontwikkeld voor alle sociale ondernemingen uit de regio Haaglanden die zich richten op arbeidsparticipatie en waar ten minste 15% van het personeel extra aandacht nodig heeft. Om het goede werk van deze sociale ondernemingen te ondersteunen stimuleren wij iedereen om bij deze bedrijven in te kopen. 

We willen graag onze dank en waardering uitspreken aan Nur Icar, wethouder Werk, MKB en participatie, Fred Dukel, directeur SZW, Marieke Booster, CPO/ Domeinmanager inkoop, Bart de Bart voorzitter van de Social Club Den Haag en eigenaar SWOM, Renzo Deurloo van Greenfox Social Return, Jasper Kool van Social Capital en Mark Vollers van Axxicom, voor hun waardevolle bijdrage aan de lancering van het platform en voor het delen van hun inzichten over sociaal ondernemerschap.  

Daarnaast willen we onze oprechte dank uitspreken aan onze dagvoorzitter, Rob de Rooij, evenals aan Shiran van den Broek, Reinder Douma en Gijs Groensmit, voor hun toewijding en inzet om van deze dag een groot succes te maken.   

Bekijk hieronder de sfeerimpressie van deze feestelijke lancering.