Nieuws

In gesprek met wethouder Kapteijns over sociaal inkopen

Vorige week spraken Bart de Bart, voorzitter van Social Club Den Haag, Ruben Blanke en wethouder Arjen Kapteijns over het belang van sociaal inkopen bij sociale ondernemingen. 

We bespraken onder andere dat sociaal inkopen niet alleen werkgelegenheid creëert, maar ook essentieel is voor de overgang naar een inclusieve economie. Het was een constructief gesprek waarbij we het onder andere hebben gehad over onze gezamenlijke doelen en kansen. Uiteraard als doel om samen nog meer impact te kunnen maken.

Wat is sociaal inkopen?

Sociaal inkopen betekent dat organisaties, zoals gemeenten, bewust producten en diensten afnemen van bedrijven die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben. Dit zorgt ervoor dat kwetsbare mensen weer mee kunnen doen en bevordert ook een toegankelijke arbeidsmarkt! Sociale ondernemingen streven naar maatschappelijke impact boven winst, wat hen uitstekende partners maakt voor sociaal inkopen.

Via initiatieven zoals Baankans zet SWOM zich in Den Haag in voor een inclusieve arbeidsmarkt. Samen werken we aan een stad waar iedereen de kans krijgt om actief deel te nemen!