Nieuws

Hoe het inloopspreekuur Melissa heeft geholpen

Recent spraken we met Melissa Stevens, een beginnend sociaal ondernemer die ons inloopspreekuur bezocht. We stelden haar een aantal vragen om beter inzicht te geven over wat je kunt verwachten bij een bezoek aan ons.

1. Hoe ben je bij het inloopspreekuur van de Social Club terechtgekomen?

“Al twee jaar liep ik rond met het idee om een sociale onderneming te starten. Ik deed eerst zelf onderzoek op het internet, raadpleegde verschillende fora en las vrijwel alles wat er te vinden was. Toch bleef ik tegen bepaalde zaken aanlopen.

“Al twee jaar liep ik rond met het idee om een sociale onderneming te starten.”

Ik bleef daarom op zoek naar meer informatie en naar mensen die mij verder konden helpen. Zo kwam ik op de website van de Social Club Den Haag terecht. Daar zag ik een kopje over het inloopspreekuur en stuurde ik een e-mail om te vragen of ik een keer langs kon komen.”

2. Waar had je vraag betrekking op?

“Ik had al concrete vragen, onder andere over de financiën van een sociale onderneming, hoe ik contact kon leggen met de gemeente en welke rechtsvorm mijn sociale onderneming moest hebben. Mijn vragen gingen dus vooral over de uitwerking van de sociale onderneming en niet zozeer over de visievorming van mijn idee.”

3. Wat heeft het bezoek aan het inloopspreekuur je opgeleverd?

“Tijdens het inloopspreekuur kwam ik in contact met Kiran. Hij vertelde dat er binnenkort een traject over sociaal ondernemerschap zou starten, waarin je gecoacht wordt en er dieper ingegaan wordt op vragen waar je als startend sociaal ondernemer allemaal tegenaan kunt lopen. Zo kon ik me aanmelden voor het project en kon ik meedoen aan het Startup Zuidwest. Afgelopen week was de vierde bijeenkomst en tot nu toe heeft het mij enorm geholpen. 

Het is natuurlijk wel aan mij om dit na het traject verder op te pakken en uit te werken. Verder heeft het me in contact gebracht met de mensen die mij verder kunnen helpen en vind ik het bovenal ook erg waardevol.”

Stichting Boutique les Papillons officieel opgericht!

Inmiddels is het idee van Melissa officieel opgericht als de stichting Boutique les Papillons, die zowel een fysiek atelier als een online webshop omvat. Het is een sociale onderneming zonder winstoogmerk, met als allereerste doel om vluchtelingen met of zonder status te laten stralen, zodat ze hun plek kunnen pakken in de maatschappij.

Zien we jou ook bij het eerstvolgende inloopspreekuur?
Het inloopspreekuur is iedere laatste donderdag van de maand tussen 10:00 en 12:00 uur.

Adres:
The New Farm
Televisiestraat 2, unit 205 (2e verdieping)
2525 KD ‘S-Gravenhage

Ben jij een ondernemer of heb je plannen om een onderneming te starten? Bij het inloopspreekuur van Social Club Den Haag kun je terecht voor allerlei vragen over het sociaal ondernemerschap.