Nieuws

Baankans! Een unieke samenwerking

In oktober start Baankans! Als eerste stad in Nederland slaan in Den Haag buurtorganisaties en lokale sociale ondernemers de handen ineen om gezamenlijk stadsgenoten met een langdurige uitkering weer perspectief te geven op een baan en een opleiding. Kortom een Baankans!

Momenteel zitten er in Den Haag nog steeds 23.000 mensen met een langdurige uitkering thuis. Een groot gedeelte van deze groep (geschat op 15-25%) zou best wel weer aan de slag willen gaan, maar heeft moeite met het vinden van een geschikte werkgever.     .

Samen met de buurtorganisaties uit Den Haag Zuidwest gaat Social Club Den Haag, de branchevereniging van erkende sociaal ondernemers, op zoek naar de talenten en dromen van deze groep werkzoekenden en biedt ze een opleiding met 100% baangarantie bij een sociale onderneming in de regio Den Haag.

Heidie Willems van Idid: ‘Bij ons is het allerbelangrijkste ‘wie ben ik en wat wil ik’. Wij bepalen samen met jou wat je aankan, en op basis daarvan zoeken we de juiste plek binnen onze organisatie. Binnen Idid kan je jezelf ontwikkelen door het volgen van diverse cursussen en coachingstrajecten. Allemaal gericht om jou weer een perspectief te bieden op een duurzame baan.’

Bart de Bart, voorzitter Social Club Den Haag: ‘In deze pilot willen we laten zien wat de innovatiekracht en kennis van de actuele kansberoepen van sociaal ondernemers gecombineerd met de kennis van de buurt van wijkorganisaties kunnen betekenen in een intensieve samenwerking. De gemeente geeft ons de ruimte om te laten zien hoe wij dit doen als sector en wijkorganisaties samen en welke lessen we hieruit kunnen trekken in het verbeteren van de activatie van het onbenut arbeidspotentieel naar kansberoepen. En dat alles in een tijd waarin we iedereen nodig hebben op de Haagse arbeidsmarkt, kortom er is veel energie op dit thema en we gaan ervoor!    

Vanaf oktober kunnen werkzoekenden uit Den Haag Zuidwest zich aanmelden bij de buurtorganisaties in Den Haag Zuidwest (Bouwlust, Moerwijk, Morgenstond en Vrederust). Samen met de coaches van Stichting Studeren & Werken op Maat en de buurtorganisaties gaat Social Club Den Haag op zoek naar de passie en talenten van deze mensen. Bij deelnemende ondernemers zoeken we naar een passende plek waar de werkzoekende op de werkvloer kan ontdekken waar zijn kracht ligt. Het uiteindelijke doel: een vaste baan!

Deelnemende organisaties:
Social Capital (Happy Tosti, Amare, Lekker brood, Juni lekkernijen)
Idid
Green Fox Social Return
Nelis
Breedweer Facilitaire diensten
Van Gils automotive
Studeren & Werken op Maat

Meer informatie:
Heb je vragen en wil je meer weten over Baankans!
Neem dan contact met ons op via:
Web: www.baankans.org
Tel: 085.004.5374
Mail: info@socialclubdenhaag.nl