Nieuws

The Impact Days Stadsroutes

Tijdens The Impact Days wordt ingezoomd op ondernemers die het maken van een positieve verandering voor mens en planeet tot hun kern hebben gemaakt. Geworteld vanuit de eigen regio, werken veel sociaal ondernemers aan deze missie. En dat gebeurt al op meer plekken dan je denkt!

Op zaterdag 23 november krijgt het publiek de kans kennis te maken met een aantal Haagse sociaal ondernemers die werkzaam zijn op het gebied van Arbeidsparticipatie, Circulaire Economie en Innovatie. Door middel van inspirerende (gratis) stadsroutes krijgen bezoekers een bijzonder kijkje in de keuken.

Stadsroute ‘Arbeidsparticipatie’

Tijdens de Stadsroute Arbeidsparticipatie nemen we je mee naar Haagse sociaal ondernemers die toegang tot arbeid voor iedereen mogelijk maken. Voor hen is het maken van een product, of het leveren van een dienst, een middel om mensen aan werk te helpen. Hierbij gaat het om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, die zelf niet makkelijk aan werk komen. Een sociaal ondernemer kijkt naar de mogelijkheden van de werkzoekende en biedt maatwerk en begeleiding. Daarbij wordt de kwaliteit van het product of de dienst gewaarborgd. Kom het zelf ervaren en meld je aan voor deze unieke stadsroute. Verwacht een warm welkom, heerlijke hapjes, leuk gezelschap en inspirerende verhalen van onder andere Lekker Brood, BBOZ en De Prael!

Start- en eindpunt: The Student Hotel.

Datum: Zaterdag, 23 november 2019
Van 12:00 tot 15:00 uur  Gratis kaarten

Inloop vanaf 11:30 uur

 

Stadsroute ‘Circulaire economie’

Circulaire Economie wordt ook wel ‘duurzaam ondernemen 3.0’ genoemd. En niet voor niets: want hoe mooi zou het zijn als we onze bedrijfsprocessen niet alleen weten te verduurzamen, maar zelfs geheel om weten te buigen naar een proces die voor de volle 100% positieve impact maakt op mens, maatschappij en milieu? Hier is een andere mindset voor nodig. Tijdens de Stadsroute Circulaire Economie nemen we je mee naar inspirerende Haagse sociaal ondernemers die anders durven te denken én te ondernemen binnen de thema’s Rethink, Reuse & Recycle. Prachtige verhalen van onder andere De Buurtschuur, mode Bij Priester en bier en (veganistische) bitterballen van Haagse Zwam gegarandeerd!

Start- en eindpunt: The Student Hotel.

Datum: Zaterdag, 23 november 2019
Van 12:00 tot 15:30 uur Gratis kaarten

Inloop vanaf 11:30 uur

 

 

Stadsroute ‘Innovatie’

Waar beter dan pure innovatie om je heen te zien en te voelen dan op de Binck? Tijdens de Stadsroute Innovatie brengen we een bezoek aan groeiende en bloeiende  startups en scale-ups binnen deze creatief-industriële omgeving, die zich richten op innovaties voor een betere wereld. Maak kennis met de Impact Economy, waar alles draait om “Doing good and doing business.”

Start- en eindpunt: The Student Hotel.

Datum: Zaterdag, 23 november 2019
Van 15:30 – 19:00 uur Gratis Kaarten

Inloop vanaf 15:00

Alle routes zijn gratis en inclusief vervoer en gids