Nieuws

Coronavirus update

De afgelopen dagen hebben we als Social Club Den Haag samen met MKB Den Haag geïnventariseerd wat we als werkgeversorganisaties en gemeente kunnen doen om u als Haagse ondernemer bij te staan in deze onzekere tijd.

Deze punten zijn zondagavond 16 maart naar de gemeente en specifiek het programma Sociaal Ondernemerschap gecommuniceerd. Gisteren is er op basis van deze vragen vanuit sociaal ondernemers en MKB Den Haag een speciale website van de Gemeente Den Haag met informatie voor Haagse ondernemers live gegaan.

Op deze pagina vindt u de meeste gestelde vragen en antwoorden van en voor ondernemers in Den Haag over maatregelen en initiatieven naar aanleiding van het Coronavirus en een directe link naar het ondernemersloket van Den Haag. Deze website wordt continu aangevuld met informatie over regelingen en maatregelen op lokaal niveau zodra deze er zijn.

Wij roepen alle sociaal ondernemers in Den Haag op dit communicatiekanaal te gebruiken voor vragen. Op deze wijze houden wij ook als belangenbehartiger inzicht in de vragen die leven en de zorgen die er zijn.

Wij werken als Social Club Den Haag samen met de Gemeente en MKB Den Haag om deze website continu up-to-date te houden en te zorgen voor de ondersteuning die nodig is.

Verder zijn wij bereikbaar voor ondersteuning via ons emailadres info@socialclubdenhaag.nl. Laten we er voor elkaar zijn als sociaal ondernemers van deze mooie en veerkrachtige stad!

Wat ik afgelopen dagen hebben kunnen zien en ervaren in alle persoonlijke gesprekken en telefoontjes is dat ondernemers de veerkracht en creativiteit hebben om sterker uit deze crisis te komen. Respect voor deze veerkracht en geloof in jezelf als ondernemer.

Uiteraard ben ik ook persoonlijk bereikbaar aangezien mijn eigen sociale onderneming dezelfde dynamische tijd ondergaat als alle andere sociaal ondernemers in deze mooie stad.

Namens het bestuur van Social Club Den Haag,

Bart de Bart
Voorzitter

 

Actuele informatie 18 maart 2020
Vanuit diverse belangenorganisaties is er samen met de Kamer van Koophandel een coronaloket geopend voor ondernemers met vragen. Bij dit loket vind je informatie die kan helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het loket is ook telefonisch te bereiken via tel. 0800-2117 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). Let op: het is erg druk aan de telefoon.

Er is ook een landelijk crisisnummer voor alle vragen over het coronavirus: tel. 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00. Vanuit het buitenland kan gebeld worden met 0031-20 205 1351.

Handige links:

Informatie voor ondernemers
Regelingen voor ondernemers
Algemene informatie RIjksoverheid
Algemene informatie Gemeente Den Haag

Initiatieven die wij graag steunen:

gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl
100.000 maaltijden

Stuur een link naar info@socialclubdenhaag.nl als je een mooi initiatief onder de aandacht wilt brengen