Social Impact Lab 2022

Het Social Impact Lab

Het Social Impact Lab is dé Haagse versnellingstafel voor sociaal ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap. De gemeente en de Social Club werken in dit programma nauw samen om sociaal ondernemers die op willen schalen te helpen met succesvolle vestiging in Den Haag. Ook in 2022 selecteren zij weer vier sociaal ondernemers die deel kunnen nemen.

Veel sociaal ondernemers geholpen

Het wordt alweer de 9e editie van de versnellingstafel, die nog voor de zomer plaats gaat vinden. Eerder hebben onder andere Stichting Werken op Maat (SWOM), Wholy Greens, DAAT, Rechtstreex en I-did deelgenomen. Michiel Dekker, directeur van I-Did: “Het Social Impact Lab heeft ons snel een groot netwerk gebracht, dat scheelde heel veel kopjes koffie drinken. Hierdoor is het proces om ons in Den Haag te vestigen enorm versneld!”

Haags vestigingsklimaat

Den Haag heeft een actieve community van sociaal ondernemers. De gemeente wil sociaal ondernemen stimuleren en professionaliseren. Op het gebied van duurzaamheid, en om werk- en opleidingskansen te bieden aan mensen die moeilijk zelf een baan kunnen vinden. De gemeente stimuleert sociaal ondernemen op verschillende manieren:

  • Partner Social Club adviseert over sociaal ondernemerschap. Zij organiseert bijvoorbeeld evenementen op dit gebied om kennis te vergroten. En om te netwerken. Ze hebben ook een helpdesk waar (toekomstige) sociaal ondernemers hun vragen kunnen stellen, en connecties met financiers en adviseurs.
  • Den Haag Werkt is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente. Den Haag Werkt helpt sociaal ondernemers met onder andere het stimuleren van inkoop bij sociaal ondernemers, het (bij hen) invullen van social return-verplichtingen en hen een actief mee te nemen in communicatie-uitingen.
  • Er zijn diverse vestigingsplekken mogelijk zoals The New Farm, een broeinest van sociaal ondernemers in Den Haag, Apollo of midden in de wijk.

Aanmelden?

Ben jij de sociaal ondernemer die we zoeken? Voldoe je aan onze definitie van sociaal ondernemen of wil hier naartoe groeien?

Meld je dan aan via sociaalondernemen@denhaag.nl. Wij nemen vervolgens contact met je op.

En bekijk het online magazine van een eerdere editie van het Social Impact Lab.