Social Impact Lab 2022

Het Social Impact Lab

Het Social Impact Lab is dé Haagse versnellingstafel voor sociaal ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap. De gemeente en de Social Club werken in dit programma nauw samen om sociaal ondernemers die op willen schalen te helpen met succesvolle vestiging in Den Haag. Ook in 2022 selecteerden zij weer vier sociaal ondernemers die deel namen.

Veel sociaal ondernemers geholpen

Het was alweer de 9e editie van de versnellingstafel, die op nog voor de zomer plaats vond. Eerder hebben onder andere Stichting Werken op Maat (SWOM), Wholy Greens, DAAT, Rechtstreex en I-did deelgenomen. Michiel Dekker, directeur van I-Did: “Het Social Impact Lab heeft ons snel een groot netwerk gebracht, dat scheelde heel veel kopjes koffie drinken. Hierdoor is het proces om ons in Den Haag te vestigen enorm versneld!”

Samen met ruim 50 experts zijn we voor de vier sociale ondernemingen TommyTomatoStichting Sur AtelierDe Clique, en The Colour Kitchen de hele middag aan de slag gegaan zodat ze een vliegende start in Den Haag kunnen maken.

Haags vestigingsklimaat

Den Haag heeft een actieve community van sociaal ondernemers. De gemeente wil sociaal ondernemen stimuleren en professionaliseren. Op het gebied van duurzaamheid, en om werk- en opleidingskansen te bieden aan mensen die moeilijk zelf een baan kunnen vinden. De gemeente stimuleert sociaal ondernemen op verschillende manieren:

  • Partner Social Club adviseert over sociaal ondernemerschap. Zij organiseert bijvoorbeeld evenementen op dit gebied om kennis te vergroten. En om te netwerken. Ze hebben ook een helpdesk waar (toekomstige) sociaal ondernemers hun vragen kunnen stellen, en connecties met financiers en adviseurs.
  • Den Haag Werkt is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente. Den Haag Werkt helpt sociaal ondernemers met onder andere het stimuleren van inkoop bij sociaal ondernemers, het (bij hen) invullen van social return-verplichtingen en hen een actief mee te nemen in communicatie-uitingen.
  • Er zijn diverse vestigingsplekken mogelijk zoals The New Farm, een broeinest van sociaal ondernemers in Den Haag, Apollo of midden in de wijk.

Sfeerimpressie

De ondernemers waren erg dankbaar voor de betrokken inzet van de vele experts. Prachtig om te zien dat we samen in zo’n korte tijd zo veel impact konden maken.

Bekijk hier binnenkort de sfeerimpressie van deze succesvolle editie.

En bekijk het online magazine van een eerdere editie van het Social Impact Lab.